Arhiva vesti
                   

STIPENDIJE ZA 60 SREDNjOŠKOLACA IZ MEDVEĐE

21. Decembar 2020.

Medveđa - Dobitnicima stipendije Koordinacionog tela za opštine Preševo, Bujanovac i Medveđu su uručeni ugovori po kojima će do kraja školske 2020/2021. godine 60 srednjoškolaca dobijati po 6.000 dinara mesečno.

Najuspešnijim srednjoškolcima iz Medveđe su ugovore uručili predsednik Koordinacionog tela Zoran Stanković i predsednik opštine Medveđa Nebojša Arsić.

„Svi koji su pokazali uspeh kroz školovanje, zaslužuju stipendiranje, kao dalji podstrek za učenje. Nadam se da će vam pomoć u stipendijama omogućiti da ispunite sve što ste planirali. Već ste na dobrom putu da postignete visine koje ste zacrtali. Za uspeh dece zaslužni su, kako njihovi roditelji, tako i njihovi profesori“, rekao je Stanković.

Dodela stipendija je zbog trenutne situacije sa aktuelnim virusom organizovana sa manjim brojem srednjoškolca, a predsednik Opštine Medveđa je rekao da je Koordinaciono telo pomagalo i đake prvake školskim priborom.

„Čestitam đacima na dobijenim stipendijama, sa željom da u budućnosti, kada upišete fakultete predstavljate Medveđu na najbolji način. Verujem da će vam ove stipendije biti još veći podstrek i motivacija u daljem školovanju, da ćete opravdati naša očekivanja i iduće godine biti još bolji. Svi mladi ljudi koji završe studije biće dobrodošli, a mi ćemo, iako to nije lak zadatak, naći način da te mlade ljude zaposlimo“, rekao je Arsić.

Stipendije će biti isplaćene za 4 meseca, od septembra do decembra, a naredne godine, ukoliko u budžetu za 2021. godinu budu obezbeđen novac, isplaćivaće se u kontinuitetu do kraja školske godine.

Izvor: Južne vesti, Jugmedia  i Koordinaciono telo