Arhiva vesti
                   

STIMULISANjE PRIVATNIH PREDUZEĆA

20. Decembar 2013.

Lokalna samouprava u opštini Bujanovac je potpisala ugovore sa 36 privatnih preduzeća, pa će se putem ovog projekta zaposliti 43 nova radnika. Svečanost potpisivanja ugovora je održana u sali skupštine opštine Bujanovac, a na njoj su prisustvovali članovi rukovodstva opštine i predstavnici Nacionalne službe za zapošljavanje.

Predsednik opštine Bujanovac, Nagip Arifi, je rekao da je zadovoljan potpisivanjem programa za razvoj opštine Bujanovac i zapošljavanje mladih. Posebno se zahvalio predstavnicima filijala Nacionalne služne za zapošljavanje u Bujanovcu i Vranju, kao i članovima Saveta za zapošljavanje, na trudu koji su uložili u realizaciju ovog projekta. 

Predstavnici Nacionalne službe za zapošljavanje su izjavili da je ovaj projekat početak njihove dobre saradnje sa opštinom Bujanovac i da ih u budućnosti očekuje niz projekata kojim će se poboljšati društveno-ekonomska situacija u regionu.  

Član lokalne samouprave opštine Bujanovac, Fazila Azemović, je izjavila da je ovaj projekat značajan jer se poklapa sa ciljem Kancelarije za lokalni ekonomski razvoj u opštini Bujanovac. Ona je dodala da će se u februaru 2014. godine u opštini Bujanovac realizovati još jedan sličan projekat.

Za ovaj projekat je iz budžeta opštine Bujanovac izdvojeno 3 miliona i 200 hiljada dinara, dok je PBILD program izdvojio 2 miliona i 28 hiljada dinara.   

Izvor: Tituli i Koordinaciono telo