Arhiva vesti
                   

STIGLE VAKCINE U DOM ZDRAVLjA BUJANOVAC

29. Decembar 2020.

Bujanovac - U Dom zdravlja u Bujanovcu je stigao novi kontigent vakcina protiv sezonskog gripa, pa iz ove zdravstvene ustanove pozivaju građane koji spadaju u ugroženu kategoriju da se vakcinišu.

Nakon što je utrošeno 1000 doza pristiglih u oktobru, Dom zdravlja je sada dobio još 700 vakcina, potvrdila je direktorka Doma zdravlja, dr Daliborka Pavlović.

„Trebalo bi da se vakcinišu hronično obolele osobe, pacijenti sa udruženim bolestima i stariji od 65 godina, kao i svi oni koji su zbog prirode posla u kontaktu sa većim brojem ljudi, dakle, policajci, zdravstveni radnici i socijalni radnici“, kazala je dr Pavlović.

Imunizacija se vrši po nalogu izabranog lekara koji određuje indikacije i kontraindikacije.

Direktorka je istakla da se u Domu zdravlja ne rade serološki testovi na korona virus, jer ih Zavod za javno zdravlje više ne isporučuje, ali da se nada da će građanima biti omogućeno antigensko testiranje na sopstveni zahtev.

„Više se ne rade serološki testovi koji utvrđuju prisustvo antitela. U razgovorima smo sa nadležnima da omogućimo građanima koji to žele da se uz naknadu, dakle kao privatna usluga, testiraju antigenskim testovima“, rekla je dr Pavlović.

Izvor: Bujanovačke i Koordinaciono telo