Arhiva vesti
                   

STANKOVIĆ: PRETNjE PRIJAVITI SAVETU BEZBEDNOSTI

26. April 2017.

Beograd - Zoran Stanković, predsednik Koordinacionog tela Vlade Republike Srbije za opštine Preševo, Bujanovac i Medveđu, izjavio je da su zapaljive poruke albanskih lidera njihova pretnja pokušajem da se mirna situacija pretvori u kriznu i da se izazove napetost.

Stanković je izjavio da je u svim razgovorima sa predstavnicima međunarodnih organizacija, EU i OEBS-om, dobio  uveravanja da se oni protive prekrajanju granica i ujedinjavanju teritorija.

On je u intervjuu „Večernjim novostima“ izjavio sledeće:

Može li država da reaguje bar na poruke Muslijua koji je „veliku Albaniju" zamislio sve do Niša?

„On je funkcioner Republike Srbije i to dvostruki. Prima platu i kao predsednik SO Bujanovac i kao prvi čovek Nacionalnog saveta Albanaca. Zato najpre treba videti da li je u sukobu interesa. I nadležna ministarstva treba da razgovaraju sa njim i da vide kakve su moguće sankcije.“

Kako se ovakve zapaljive izjave „primaju" na terenu?

„I predsednik Albanije Nišani, u Bujanovcu je poručio svojim sunarodnicima da su oni građani Srbije i da podležu njenim zakonima. Musliju provocira, a dobio je isuviše veliki prostor u medijima.

Ali, izjava je opasna...

„Njega treba tretirati kao lokalnog funkcionera i primeniti zakone. Kad je reč o Rami, onda najviši funkcioneri treba da se obrate međunarodnoj zajednici, ako treba i Savetu bezbednosti. 

Kakve su mogućnosti da Musliju bar politički odgovara?

„Oni koji su ga izabrali treba da se izjasne da li podržavaju ovo što radi. A Koordinaciono telo će nastaviti da pomaže ugroženima u tri opštine, koji ne treba da trpe zbog njegovih izjava.

Izvor: Večernje novosti i Koordinaciono telo

 

homescontents