Arhiva vesti
                   

STANKOVIĆ POZVAO NA POLITIČKU OZBILjNOST I ODGOVORNOST

31. Avgust 2015.

Beograd - Predsednik Koordinacionog tela za opštine Preševo, Bujanovac i Medveđu Zoran Stanković izjavio je da razgovori između Prištine i Beograda u Brisleu ne podrazumevaju razgovore o opštinama Preševo, Bujanovac i Medveđa i pozvao albanske lidere iz ove tri opštine na „političku ozbiljnost i odgovornost".

„Mogu oni da iznesu svoj stav, ali on neće biti predmet razgovora niti aktivnosti za formiranje zajednice albanskih opština u Srbiji", rekao je Stanković.

Stanković je dodao da Koordinaciono telo očekuje „dozu političke ozbiljnosti i odgovornosti" od albanskih lidera sa juga Srbije, a povodom inicijative predsednika Nacionalnog saveta Albanaca Jonuza Musliua da oni proglase autonomiju ove tri opštine.

„Teško mi je da komentarišem inicijativu koja u sebi ne sadrži aktivnosti kojima će biti poboljšan život ljudi u opštinama Preševo, Bujanovac i Medveđa. Koordinaciono telo, na čijem sam čelu, očekuje od lidera Albanaca na jugu Srbije dozu političke ozbiljnosti i odgovornosti po ovom pitanju", rekao je Stanković.

Inicijativu Musliua da se zakaže sednica Skupštine albanskih odbornika iz ove tri opštine na kojoj bi se, između ostalog, razgovaralo i o proglašenju autonomije za njih, podržali su svojim izjavama skoro svi albanski politički lideri sa juga Srbije.

Izvor: FoNet, Večernje novosti, Akter i Koordinaciono telo