Arhiva vesti
                   

STANKOVIĆ: HAKOVANjE SAJTA OČEKIVANA PROVOKACIJA

29. Juli 2013.

Predsednik Koordinacionog tela Vlade Republike Srbije za opštine Preševo, Bujanovac i Medveđu, Zoran Stanković, izjavio je juče da je hakovanje sajta opštine Bujanovac još jedna u nizu očekivanih provokacija na briselske pregovore, kao i da lokalna samouprava nema veze sa izmenom karte na kojoj je Srbija prikazana bez Kosova i Metohije.

„Može se reći da je to još jedna u nizu očekivanih provokacija na briselske pregovore i očekivanje da će nadležni organi Srbije ishitreno i neadekvatno reagovati", rekao je  Stanković povodom hakovanja sajta Skupštine opštine Bujanovac.

Prema njegovim rečima, hakeri su na sajt opštine Bujanovac, na albansku i englesku verziju, postavili kartu takozvanih investicionih ulaganja na kojoj je prikazana Srbija bez teritorije Kosova i Metohije, dok se na srpskoj verziji KiM nalazi u sastavu Srbije.

Navodeći da je u toku ove godine u tri navrata rušen sajt Skupštine opštine Bujanovac, on je istakao da je već u toku dana na albanskom i engleskom jeziku postavljena karta na kojoj je teritorija Kosova i Metohije prikazana u sastavu Srbije.

„Sajt uređuju dve srpske firme iz Prokuplja i Niša, uz pomoć Kancelarije za lokalni i ekonomski razvoj Skupštine opštine Bujanovac i lokalna samouprava nije inicirala i nema nikakvih veza sa izmenom sadržaja karte", rekao je Stanković.

On je naveo i da nadležni organi znaju da su takva ponašanja suprotna Ustavu i nizu važećih zakonskih rešenja, kao i da su reagovali i da će reagovati saglasno svojoj ulozi i postojećim ovlašćenjima.

Izvor: Tanjug