Arhiva vesti
                   

SRPSKI LEKARI POZIVAJU ALBANSKE POLITIČARE DA POSETE LESKOVAČKE BOLNICE

31. Juli 2020.

Leskovac - Politički lideri Albanaca sa juga Srbije zatražili su od vlasti u Prištini da im omogući lečenje od virusa KOVID-19 u zdravstvenim ustanovama na Kosovu jer, kako navode, „sumnjaju da bi dobili pravilan tretman u bolnicama gde nema zaposlenih Albanaca“. Leskovački lekari odgovaraju da su ovakve optužbe neosnovane.

„Iz dobro poznatih razloga Albanci Preševa, Bujanovca i Medveđe strahuju da neće dobiti pravilan zdravstveni tretman i uslugu u područnim bolnicama Vranja i Leskovca”, objavio je na Tviteru, prenosi Vranje Njuz, predsednik Nacionalnog saveta Albanaca (NSA) Ragmi Mustafa i dodao da je „situacija sa koronavirusom u Preševskoj dolini zabrinjavajuća“.

Direktror Opšte bolnice Leskovac Nebojša Dimitrijević kaže da je iznenađen ovakvim optužbama i tvrdi da su sve iznete sumnje neosnovane.

„Mi smo prošle nedelje imali kontrolu Ministarstva zdravlja i naša Kovid bolnica je dobila  najvišu moguću ocenu. Odgovorno tvrdim da svi pacijenti koji dođu na lečenje kod nas imaju identičan tretman, ma koje nacionalnosti bili. Mi ih ne delimo po nacionalnosti, već po težini simptoma. Kovid pacijenti imaju maksimalnu negu, po svim propisanim standardima, bilo da su oni iz Leskovca ili Preševa, Medveđe, Lebana, Bujanovca ili Bojnika. Zaista nema razloga za davanje ovakvih izjava”, navodi Dimitrijević.

On je pozvao albanske političare sa juga Srbije da posete Leskovac i sami se uvere u stanje svih pacijenata i zdravstvenih usluga u Kovid bolnici u ovom gradu.

Dimitrijević podseća i na to da se već nekoliko godina unazad pacijentima upravo iz ovih krajeva juga Srbije vrše najkompleksniji koronarni operacioni zahtevi i ugradnja stentova u leskovačkoj bolnici.

Izvor: Jugmedia, Vranje Njuz i Koordinaciono telo