Arhiva vesti
                   

SPROVOĐENjE PROJEKTA „MLADI BEZ GRANICA”

28. Oktobar 2015.

Medveđa – Udruženje građana „Libertas” iz Medveđe, sa partnerima iz Lebana i Bojnika,  realizije projekat „Mladi bez granica” Projekat se finasira iz budžeta Republike Srbije, odnosno Kancelarije za ljudska i manjinska prava, kao deo Programa „Sprovođenje antidiskriminacionih politika u Republici Srbiji”.

Cilj realizacije projekta je podizanje nivoa svesti o značaju participacije omladine u aktivnostima lokalne zajednice, informisanosti, razvoju i podsticanju obrazovanja i društvene svesti o značaju tolerancije i poštovanja različitosti u cilju smanjenja diskriminacije.

Projektom su planirane tri manifestacije radi promocije tradicionalnih jela i igara koje će biti organizovane u saradnji sa državnim institucijama i kulturno umetničkim dtuštvima. Manifestacije imaju za cilj predstavljanje i okupljanje mladih radi zabave, druženja i upoznavanja kultura drugih nacionalnosti. Mladi koji budu obuhvaćeni aknivnostima ovog projekta će imati priliku da pokažu lokalne tradicionalne igre, dok će iskusne domaćice moći da predstave domaće specijalitete i razmene iskustva domaće kuhinje.

Manifestacija je značajan činilac za upoznavanje turističkih destinacija juga Srbije, tako da se očekuje da će privući brojne posetioce.

Prva manifestacija je održana 11. oktobra u Medveđi, dok će se druga i treća održati tokom novembra u Lebanu i Bojniku.

Izvor: Udruženje građana “Libertas” i Koordinaciono telo