Arhiva vesti
                   

"SPROVODE SE REFORME I NA JUGU"

30. Juli 2013.

Beograd - Nisu tačne tvrdnje da se u Bujanovcu i Preševu ne sprovodi reforma pravosuđa, rekao je Zoran Stanković, šef Koordinacionog tela za opštine Preševo, Bujanovac i Medveđu. Na tvrdnju da se sa Albancima razgovara o angažovanju srpskih sudija i tužilaca, Stanković je istakao:

"To nije tačno, zato što je predviđen opštinski sud u Bujanovcu sa svim drugim strukurama pravosuđa i tužilaštva. Mi smo sa predsednikom Skupštine opštine bili kod predsednika suda u Vranju i dogovorili se oko prijema kadrova, prevashodno o ljudima koji su dobili otkaz", rekao je Stanković.

On je dodao da se pregovara o tome da i Preševo dobije opštinski sud, ali da će se o uspostavljanju suda znati više posle skupštinske rasprave. Upitan zašto opština Medveđa nije dobila ni dinara od sredstava predviđenih za razvoj malih i srednjih preduzeća za tri opštine Preševo, Bujanovac i Medveđa, on je kazao da nije bilo adekvatne prijave.

"Malo je čudno da jedna sredina kao Medveđa nije u stanju da napravi predlog plana aktivosti za mala i srednja preduzeća. Ti privrednici nisu imali dobre prijave i predloge za utrošak sredstava, iako su u pripremi učestvovali Privredna komora Srbije, lokalna samouprava i stručnjaci iz Koordinacionog tela", rekao je Stanković. Dodao je da će se taj konkurs ponoviti krajem avgusta. Za razvoj preduzeća i povećanje zaposlenosti predviđeno je 60 miliona dinara, od čega su Bujanovac i Preševo dobili 48 miliona, a Medveđa nije uspela da dobije njoj namenjenih 12 miliona.

Izvor: Beta