Arhiva vesti
                   

ŠKOLA SRPSKOG JEZIKA ZA UČENIKE OSNOVNE ŠKOLE „DESANKA MAKSIMOVIĆ“ U BILjAČI

24. Decembar 2013.

Za đake od petog do osmog razreda osnovne škole u Biljači (opština Bujanovac), Služba Koordinacionog tela organizovaće besplatne časove srpskog jezika. Časovi jezika deo su projekta „Škola srpskog jezika za mlade iz albanske zajednice“  koji se realizuje već drugu godinu uz podršku ambasade Velike Britanije. U subotu, 21.12.2013. godine đaci osnovne škole „Desanka Maksimović” polagali su test kojim se utvrdilo njihovo trenutno poznavanje srpskog jezika. Na osnovu pokazanog znanja đaci će biti podeljeni u grupe. Časovi srpskog jezika održavaće se dva puta nedeljno, ponedeljkom i petkom, u prostorijama mesne zajednice. Za učenje jezika biće zaduženi profesori srpskog jezika a u tome će im pomagati asistenti iz lokalne zajednice.

Učenje srpskog jezika za đake ove osnovne škole pomoglo je i udruženje „Dituria“ iz Biljače, čiji su članovi nastavnici u školi. 

Realizacija časova srpskog jezika otpočeće 20. januara 2014.godine. Polaznici škole internet stranice Koordinacionog tela i oglasne table u osnovoj školi „Desanka Maksimović” biti obavešteni o satnici početka nastave.

Časovi srpskog jezika  trajaće do aprila 2014. godine.

Grupe polaznika možete preuzeti ovde

Izvor: Koordinaciono telo