Arhiva vesti
                   

ŠKOLA "SEZAI SUROI" DOBIJA NOVU ZGRADU

22. Novembar 2007.

Bujanovac - U Bujanovcu je potpisan ugovor o izgradnji škole "Sezai Suroi", čija je vrednost 86,5 miliona dinara, od čega je lokalna samouprava obezbedila 46,3 miliona, donatori Programa MIR 32, a Vlada Srbije preko Koordinacionog tela za jug Srbije 8,4 miliona dinara.
- U okviru projekta biće izgrađen novi objekat školske zgrade za 1.350 učenika, površine oko četiri hiljade kvadratnih metara. Svaka učinioca u novoj školi imaće pristup Internetu, biblioteku, školsku kuhinju i trpezariju - rekao je predsednik opštine Bujanovac Nagip Arifi.
Škola "Sezai Suroi" osnovana je 1974. godine i tada je prostorije delila sa Ekonomskom školom. U periodu od 1978. do 1992. godine škola je preseljena u kompleks baraka za smeštaj radnika, da bi od tada do 2002. godine škola delila prostor sa đacima Osnovne škole "Naim Frašeri".
- Uslovi za rad u ovoj školi potpuno onemogućavaju odvijanje nastave, što se tokom zimskih meseci dodatno komplikuje i pogoršava. Zbog toga smo i podržali ovaj projekat koji je od velikog značaja za poboljšanje uslova u obrazovanju u bujanovačkoj opštini - rekao je direktor Koordinacionog tela za jug Srbije Nenad Đurđević.
Potpisivanju ugovora koji predviđa završetak nove školske zgrade u roku od tri meseca prisustvovao je i menadžer Programa MIR2 Tom Torogud.