Arhiva vesti
                   

ŠEF DELEGACIJE EU U SRBIJI U PRVOJ POSETI JUŽNOJ SRBIJI

4. Decembar 2017.

Bujanovac - U okviru prve posete južnoj Srbiji, ambasador Sem Fabrici, Šef  Delegacije Evropske unije (EU) u Srbiji, obići će projekte u Bujanovcu i Vranju koje finansira Evropska unija, najavljeno je iz programa Evropski Progres.

Ambasador Fabrici će se u Bujanovcu sastati sa predsednikom Koordinacionog tela za opštine Preševo, Bujanovac i Medveđa, Zoranom Stankovićem, kao i sa Šaipom Kamberijem, predsednikom opštine Bujanovc.

Šef Delegacije EU će učestvovati i u radu Odbora zainteresovanih strana za projekat Odeljenja Ekonomskog fakulteta iz Subotice u Bujanovcu.

Izgradnju ovog objekta finansirala je EU, u partnerstvu sa Vladom Švajcarske, preko razvojnog programa Evropski Progres, sa preko 800.000 evra, dok je Vlada Republike Srbije, posredstvom  Koordinacionog  tela i opštine  Bujanovac, učestvovala u projektu sa 208.000 evra. Tom prilikom će se ambasador Fabrici sastati i sa dekanom Ekonomskog fakulteta u Subotici, Aleksandrom Gruborom.

U Vranju će šef Delegacije EU obići radove na završetku Hirurškog bloka pri vranjskoj bolnici, za koje je EU izvdojila 2,8 miliona evra.

Izvor: Tanjug, Beta i Koordinaciono telo