Arhiva vesti
                   

SASTANAK NENADA MITROVIĆA SA Nj.E. PJER KOŠAROM

18. Oktobar 2023.

Nenad Mitrović, v.d. direktora Službe Koordinacionog tela Vlade Republike Srbije za opštine Preševo, Bujanovac i Medveđa razgovarao je sa ambasadorom Francuske u Republici Srbiji, Pjer Košarom, o najznačajnijim temama u tri opštine na jugu Republike Srbije.

Na sastanku se razgovaralo o postignutim rezultatima u oblasti obrazovanja, zdravstva, ekonomskog razvoja opština, saradnje sa mladima, nastavku društvenih dijaloga u okviru Izveštaja u 7 tačaka, koji je Vlada Republike Srbije usvojila 2013. godine i drugim aktuelnim pitanjima od interesa za građane na ovom području.

Nenad Mitrović je istakao da su sve aktivnosti Službe Koordinacionog tela usmerene ka unapređenju kvaliteta života svih građana na jugu Srbije. 

„Nastavak razgovora o temama iz Izveštaja u 7 tačaka, koji je Vlada Republike Srbije usvojila 2013. godine je prioritet Službe Koordinacionog tela i njegova realizacija će omogućiti brzi ekonomski i socijalni razvoj ovih opština. Krajnji cilj je sveukupan razvoj ovih opština i svih građana koji u njima žive“, poručio je Mitrović.

Ambasador Francuske u Srbiji, Pjer Košar, izrazio zadovoljstvo povodom sastanka i buduće saradnje sa Službom Koordinacionog tela.

Sastanku su prisustvovali v.d. zamenice direktora Službe Koordinacionog tela Jelena Čolić, prvi sekretar Ambasade Francuske Olivije Bušbender, Goran Gavrilović savetnik u Službi Koordinacionog tela i predstavnici Ambasade Francuske u Republici Srbiji.

Izvor: Služba Koordinacionog tela