Arhiva vesti
                   

SAOPŠTENjE ZA MEDIJE - 11.05.2015

11. Maj 2015.

Prema svim raspoloživim činjenicama sa terena prikupljenim od strane nadležnih državnih službi, situacija na jugu Srbije je stabilna i mirna, rekao je Zoran Stanković, predsednik Koordinacionog tela za opštine Preševo, Bujanovac i Medveđu. U stalnom smo kontaktu sa nadležnim državnim organima, Vladom, ministrima, a u stalnoj smo koordinaciji i sa lokalnim vlastima u Preševu, Bujanovcu i Medveđi.

„Mi smo na terenu od trenutka kada je izbio sukob u Makedoniji i neprekidno pratimo situaciju. Nema naznaka da je Srbija ugrožena i nema razloga za zabrinutost građana Srbije“, naglasio je Stanković.

Predsednik Koordinacionog tela je istakao da nadležni državni organi situaciju prate iz minuta u minut, a da su u Preševu u pripravnosti sve službe.

Stanković je objasnio i da nema većeg broja vozila iz pravca Makedonije koja bi želela da uđu u Srbiju, kao i da su u toku jučerašnjeg dana građani Makedonije prelazili granicu odlazeći kod svojih rođaka u Preševo.

„Do ovog momenta ni jedno lice nije prijavljeno kao izbeglica sa teritorije Makedonije“, izjavio je Stanković.

Stanković je rekao i da se prati situacija sa srpskim stanovištvom u Makedoniji, objašnjavajući da je naša ambasada sa njima u neprekidnom kontaktu, kao i da za sada nije bilo izveštaja o njihovoj ugroženosti.