Arhiva vesti
                   

RAZGOVORI I O RAZVOJU SIJARINSKE BANjE

28. Avgust 2015.

Medveđa - Predsednik Koorinacionog tela za opštine Preševo, Bujanovac i Medveđu Zoran Stanković juče je razgovarao sa predsednikom Privremenog organa opštine Medveđa Nebojšom Arsićem o razvoju privredno - turističkih potencijala te opštine, uključujući i Sijarinsku Banju.

Stanković je rekao je da je taj državni organ zatražio od Privremenog organa opštine Medveđa da im dostave konkretrne predloge o tome šta treba činiti u toj opštini.

„Do današnjeg dana nismo dobili nijedan dopis, niti ijednu ideju. Privremenom organu skrenuli smo pažnju da oni moraju da imaju konkretne predloge da bismo, zajedno sa nadležnim državnim organima, pokušali da realizujemo ono što što su njihove potrebe", rekao je Stanković.

Stanković je izjavio da je razgovrano i o asfaltiranju saobraćajnice do prelaza Mučibabe na admisntrainog liniji sa Kosovom i Metohijom a koji je postao izuzetno frekfentan. Sa predstvanicima Privremenog organa Stanković je razgovarao i o problemu upisivanja studenata na prvu godinu isturenog odeljenja Ekonomskog i Pravnog fakulteta u Medveđi, ističući da studenti, koji su počeli da studiraju u Medveđi, moraju tu i da završe studije.

Stanković, koji je obišao i Sijarinsku Banju, je rekao da je cilj te posete da se vidi šta je sve potrebno kako bi se svi kapaciteti tog mesta stavili u funkciju posle štete od prošlogodišnjih poplava i klizišta.

Izvor: Tanjug i Koordinaciono telo

homescontents