Arhiva vesti
                   

RASPUŠTENA SKUPŠTINA OPŠTINE PREŠEVO JER TRI MESECA NIJE BILO SEDNICE

21. Decembar 2020.

Preševo - Odlukom Vlade Republike Srbije, u četvrtak, 17. decembra, je raspuštena  lokalna Skupština u Preševu, nakon što nijedna sednica nije održana od 27. avgusta, potvrđeno je Južnim vestima iz kabineta predsednika Opštine Šćiprim Arifija.

Iz kabineta navode da, nakon istupanja partnera iz koalicije – Grupe građana Pokret za reforme, nije postojao dovoljan broj odbornika. Vlada je odlučila da predsednik Privremenog organa u Preševu bude Šćiprim Arifi.

Iz kabineta kažu da se tri meseca kako nije održana nijedna sednice Skupštine navršilo 27. novembra.

Predsednik Opštine Šćiprim Arifi je napisao na svojoj Fejsbuk stranici da se Preševo približava petim izborima u četiri godine, dva puta vanrednim, menjajući tako četiri vladajuće koalicije, gotovo svake godine po jednu i situaciju definisao kao „ludilo”.

Vlada Republike Srbije je odlučila da predsednik Privremenog organa u Preševu bude predsednik Opštine Šćiprim Arifi, a za članove Privremenog organa imenovani su Ragmi Mustafa iz Demokratske partije Albanaca, Branko Trajković iz koalicije SNS-SPS, kao i Admir Latifi i Ardita Sinani iz Partije za demokratsko delovanje.

Privremeni organ će, kako piše u odluci, obavljati tekuće i neodložne poslove iz nadležnosti Skupštine i izvršnih organa Opštine Preševo do konstituisanja Skupštine i izbora izvršnih organa opštine nakon održanih izbora u skladu sa Zakonom.

Izvor: Južne vesti, Bujanovačke i Koordinaciono telo