Arhiva vesti
                   

RASPISAN KONKURS ZA VATROGASCE

28. Mart 2019.

Bujanovac, Preševo – Ministarstvo unutrašnjih poslova raspisalo je konkurs za upis 200 polaznika na stručno osposobljavanje za obavljanje vatrogasno-spasilačkih poslova širom Srbije.

Konkurs je otvoren od 25. marta 2019. do 09. aprila 2019. godine, a u njemu su i mesta u Pčinjskom okrugu.

Za potrebe Vatrogasno – spasilačkog bataljona  u Vranju određena su dva izvršioca.

Za potrebe vatrogasnog odeljenja u Bosilegradu, takođe dva radna mesta, a u Preševu tri.

U Bujanovcu postoji potreba za jednim vatrogascem.

Pravo učešća ima i osobe koje poseduje važeću nacionalnu vozačku dozvolu za upravljanje motornim vozilom „B“ kategorije, a nije položilo vozački ispit „C“ kategorije, uz obavezu da ga položi u roku od 1,5 godine od dana završetka osnovne obuke pripadnika vatrogasnospasilačkih jedinica.

Izbor kandidata za polaznike kursa na osnovnu obuku pripadnika vatrogasno-spasilačkih jedinica Ministarstva sprovodi komisija koju imenuje ministar unutrašnjih poslova.

Prijava na konkurs sa dokumentacijom podnosi se policijskoj stanici po mestu prebivališta kandidata, u roku od 15 dana od dana objavljivanja konkursa u dnevnom listu Politika.

Procedura traje od jedan do tri dana, u zavisnosti od rezultata ostvarenih prvog, odnosno drugog dana.

Kandidati su u obavezi da ispune posebne kriterijume i prođu proces selekcije koji čini lekarski pregledi, psihološka selekcija, provera bazično-motoričkog statusa i intervju.

Ministarstvo unutrašnjih poslova i kandidat koji je nakon sprovedenog konkursa primljen na kurs za Osnovnu obuku pripadnika vatrogasno-spasilačkih jedinica Ministarstva, zaključuju ugovor o utvrđivanju međusobnih prava i obaveza.

Polaznik koji uspešno završi Osnovnu obuku pripadnika vatrogasno-spasilačkih jedinica Ministarstva dobija uverenje i stiče mogućnost zasnivanja radnog odnosa u Ministarstvu unutrašnjih poslova, u skladu sa zakonom i podzakonskim aktima koji regulišu ovu materiju.

Nakon završene obuke pripadnika vatrogasno-spasilačkih jedinica radni odnos zasniva u svojstvu pripravnika u vatrogasno-spasilačkoj jedinici, uz dužnost da najmanje pet godina ostane na radu u Ministarstvu, ili da nadoknadi troškove stručnog osposobljavanja.

Konkurs možete pogledati na http://www.mup.gov.rs/wps/wcm/connect/e42b4edb-d6ee-4404-bece-266ac7fe23cb/Tekst+konkursa+VSJ.pdf?MOD=AJPERES&CACHEID=ROOTWORKSPACE-e42b4edb-d6ee-4404-bece-266ac7fe23cb-mCPKgNO

Izvor: OK radio, Jugmedia i Koordinacino telo