Arhiva vesti
                   

RASPISAN KONKURS ZA DODELU KREDITNIH SREDSTAVA ZA PODSTICANjE KVALITETA TURISTIČKE PONUDE

23. Januar 2024.

Ministarstvo turizma i omladine raspisalo je Konkurs za dodelu kreditnih sredstava za podsticanje kvaliteta turističke ponude.

Pravo korišćenja kreditnih sredstava imaju: privredno društvo ili preduzetnik registrovan za obavljanje delatnosti u oblasti turizma ili poljoprivredno gazdinstvo upisano u Registar poljoprivrednih gazdinstava u skladu sa Zakonom o poljoprivredi i ruralnom razvoju.

Osnovni ciljevi su: 1) Unapređenje kvaliteta turističke ponude i intenziviranje njenog korišćenja, što obuhvata: izgradnju, uređenje i rekonstrukciju hotelskih i drugih smeštajnih objekata, restorana i sportsko-rekreativnih i zabavnih objekata, restauraciju seoskih objekata i njihovu konverziju. u turističke objekte, nabavku, rekonstrukciju i adaptaciju plutajućih objekata, kao i saobraćajno-rekreativnih sredstava namenjenih posetiocima i turistima, unapređenje marketinga domaće ugostiteljske ponude, projektovanje, pripremu proizvodnje i proizvodnju suvenira; 2) Izgradnja turističke infrastrukture i suprastrukture; 3) Usklađenost turističkih kapaciteta sa zakonom kojim se uređuje oblast turizma i ugostiteljstva.

Kvalifikacije projekata sprovodi Fond za razvoj Republike Srbije u skladu sa ugovorom o komisiji zaključenim sa Ministarstvom turizma i omladine.

Minimalni iznos odobrenih kredita za poljoprivredna gazdinstva, preduzetnike i mikro pravna lica je 500.000 dinara, a za ostala privredna društva 2.000.000 dinara. Učešće kreditnih sredstava u projektu ne može biti veće od 50% ukupne vrednosti projekta.

Zahtev za korišćenje kreditnih sredstava sa potrebnom dokumentacijom podnosi se Ministarstvu turizma i omladine, Odeljenju za turizam, Omladinske brigade 1, Novi Beograd, a rok za podnošenje je 01.09.2024.

Sve dodatne informacije mogu se dobiti na linku: https://mto.gov.rs/vest/3389/konkurs-za-dodelu-kreditnih-sredstava-za-podsticanje-kvaliteta-turisticke-ponude-.php i putem telefona na : 011/3139697.

Izvor: https://www.pcinjski017portal.rs/