Arhiva vesti
                   

RAS POKRENUO KAMPANjU „KREIRAJ ŽIVOT“

23. Mart 2017.

Razvojna agencija Srbije (RAS) pokrenula je kampanju „Kreiraj život“ koja obuhvata osam programa podrške namenjenim mikro, malim, srednjim preduzećima i preduzetnicima.

Na zvaničnom predstavljanju programa podrške u prostorijama RAS, rečeno je da će u 2017. biti dodeljena bespovratna sredstava kroz sufinansiranje, i to: do 70% za početnike, do 50% za postojeće firme i do 60% za organizacije i institucije.

„Za prvih šest programa namenjenih početnicima u poslovanju, unapređenju konkurentnosti, unapređenju ekonomskog razvoja, inovacijama, nastupu na stranim tržištima i promociji izvoza, opredeljeno je 435 miliona dinara. Pored toga, na raspolaganju će biti i program mentoringa za koji je izdvojeno oko 20 miliona dinara, kao i program za podršku privrednicima koji otvaraju nova radna mesta, a koji se sprovodi po Uredbi o privlačenju investicija Vlade Srbije“, istakao je v.d. direktora RAS Željko Sertić.

Sertić je dodao da će za sprovođenje programa širom Srbije od velikog značaja biti mreža od 16 regionalnih razvojnih agencija, a koje će biti na raspolaganju privrednicima za više informacija.

Državni sekretar u Ministarstvu privrede Milun Trivunac rekao je da je raspisivanje programa deo globalnog plana državnog razvoja vertikalne industrijske politike. On je dodao da je država obezbedila sredstva za brojne programe i to ne samo iz buddžeta, već i iz međunarodnih finansijskih institucija poput Svetske banke i Nemačke razvojne banke KfW.

Sloganom „Kreiraj život“, RAS poručuje preduzetnicima da su oni ključni donosioci odluka u svom životu i da donošenjem pravovremenih odluka mogu da kreiraju život po svojoj meri.

Za sve dodatne informacije možete se obratiti Razvojnoj agenciji Srbije.

Informacije o programima:

Telefon: 011/3398900

I-mejl: office@ras.gov.rs

Izvor: Razvojna agencija Srbije i Koordinaciono telo