Arhiva vesti
                   

PROGRAM EU PRO RASPISAO NAGRADNI LIKOVNI KONKURS „SOLIDARNOST NAS SPAJA” (ROK: 15. NOVEMBAR 2020)

23. Oktobar 2020.

Razvojni program EU PRO, uz podršku Evropske unije, je raspisao  nagradni likovni konkurs za učenike i učenice srednjih škola i gimnazija iz 99 gradova i opština na temu „Solidarnost nas spaja“, kako bi mladi sagledali svet oko sebe u godini pandemije korona virusa.

Ova tema treba posebno da podstakne mlade da prepoznaju značaj solidarnosti i predstave ono što je pandemija pokazala – da su pred problemima svi jednaki, kao i da se isti lakše prevazilaze zajedničkim angažovanjem celog društva.

Đaci kroz likovni izraz treba da prikažu kako se svet i njihovo neposredno okruženje promenilo u doba pandemije, da istaknu primere solidarnosti i podrške koje je pandemija podstakla, kao i ko je u njihovim zajednicama bio najviše pogođen novim okolnostima, navodi se u saopštenju EU PRO Prgrama.

Novina ove godine je što će đaci, kao i šira javnost, moći da glasaju onlajn putem zvanične internet prezentacije programa EU PRO i tako odaberu svojih 12 favorita iz sužene konkurencije od 20 radova, koju će prethodno odabrati interni žiri.

Onlajn glasanje će biti otvoreno nakon zatvaranja konkursa i trajaće pet dana. Glas publike učestvovaće kao peti član žirija, nakon čega će članovi žirija napraviti izbor od 12 najboljih radova, koji će se naći stranicama kalendara EU PRO-a za 2021. godinu, dok će autori i autorke biti nagrađeni leptop i tablet računarima i mobilnim telefonima.

Kao i prethodnih godina, EU PRO poziva škole da organizuju interna školska takmičenja na kojima će izabrati radove za učešće na konkursu, a škola koja se pokaže kao najbolja u angažovanju i organizaciji će kao nagradu dobiti leptop računar i projektor.

Konkurs je otvoren do 15. novembra 2020. godine, a proglašenje pobednika, dodela nagrada i promocija kalendara će biti organizovani u decembru, u skladu sa epidemiološkom situacijom.

Propozicije za učešće na likovnom konkursu su dostupne na  https://www.eupro.org.rs/uploads/files/238-549-propozicije-likovni-konkurs-za-kalendar-za-2021-godinu.pdf.

Izvor: Program EU PRO i Koordinaciono telo

 

homescontents