Arhiva vesti
                   

PREDSTAVNICI SKGO U MEDVEĐI ZBOG PROJEKTA

7. Februar 2017.

Medveđa - Predstavnici Stalne konferencije gradova i opština boravili su u lokalnoj upravi opštine Medveđa radi impementacije paketa podrške za upravljanje ljudskim resursima u lokalnoj samoupravi.

Predstavnik Stalne konferencije gradova i opština, Edi Majstorović, i konsultanti angažovani na ovom projektu, upoznali su predsednika opštine Nebojšu Arsića i načelnicu Svetlanu Todorović, koja je  koordinator na projektu, sa detaljima programa rada .

Opština Medveđa je konkurisala kod Saveta Evrope za implementaciju paketa podrške za upravljanje ljudskim resursima u lokalnoj samoupravi.

Iz lokalne vlasti je saopšteno da je „od velikog broja prijavljenih gradova i opština, Medveđa uspela da se nađe na listi od 20 pilot lokalnih samouprava u kojima će u periodu od  sedam  meseci biti sprovedena kontinuirana obuka. Cilj obuke je modernizacija i unapređenje opštinske administracije, a najveću korist imaće krajnji korisnici, građani opštine Medveđa”.

Partneri na projektu su SKGO, Ministarstvo za državnu upravu i lokalnu samoupravu i Savet Evrope, uz finansijsku podršku Evropske Unije.

Izvor: Jugpres i Koordinaciono telo