Arhiva vesti
                   

POZIV ZA UČEŠĆE U MENTORSKOM PROGRAMU BIZNIS LIDERSTVA U OKVIRU USAID-OVE “WE FOUNDERS” INICIJATIVE (ROK: 30. DECEMBAR 2020)

21. Decembar 2020.

Organizacija AFA organizuje Mentorski program za preduzetnice, sa ciljem da preduzetnicama pruži konkretna znanja i veštine za uspešno vođenje biznisa, ali i mogućnost da se povežu i umrežavaju, kako međusobno, tako i sa ženama liderkama iz različitih biznis sfera.

Mentorski program za preduzetnice je zajednički program AFA organizacije i

Impact Hub-a u okviru inicjative „WE Founders“,trogodišnjeg projekta finansiranog od strane Američke agencije za međunarodni razvoj (USAID). Cilj projekta je podrška ženskim biznisima da ostvare svoj pun ekonomski potencijal i time doprinesu ekonomskom rastu zemlje.

AFA posebnu pažnju posvećuje medijskoj vidljivosti Mentorskog programa, s obzirom na značaj koji takva podrška ima za ženske biznise i na važnost medijske popularizacije ženskog preduzetništva. Najbolje polaznice i mentorke programa će biti predstavljene na regionalnom AFA Women’s Leadership Summit-u (https://wls.afa.co.rs/ ), koji će se održati po završetku programa.

AFA Mentorski program je jedinstven mentorski program u kome polaznice mogu da se upoznaju sa najboljim biznis praksama iz Srbije i sveta, da „iz prve ruke“dobiju konkretne savete za svoje biznise, i da stečena znanja i veštine već sutradan primene.

Program uključuje:

- Šest sesija posvećenih „core“ biznis veštinama (Izlazak na tržište i strategija rasta, Poslovni prihodi i njihov rast, Strateški storytelling, Prodaja: „funnel“, planiranje i aktivnosti, Finansijsko planiranje, Prikupljanja sredstava),

- Šest sesija posvećenih „soft“ liderskim veštinama (Veštine networking-a, Veštine, alati i stilovi liderstva, Samopromocija, Ženska solidarnost i etika u poslu, Suočavanje sa nelagodnim situacijama i učenje iz neuspeha, Preduzetništvo kao stil života),

-  Dva događaja na kojima će polaznice moći da pokažu veštine koje su naučile u toku programa:

Prvi događaj će biti „networking“ koktel na kome će polaznice imati priliku da demonstriraju naučene veštine umrežavanja i da se upoznaju sa ženama na vodećim pozicijama brojnih kompanija iz AFA korporativne mreže.

Drugi događaj će biti snimanje 1-na-1 razgovora ((„side chats“) između polaznica i liderki iz AFA korporativne mreže u toku kojih će polaznice predstavljati svoj biznis, prezentovati svoje veštine samopromocije i prezentacije, i demonstrirati najvažnija znanja koja su stekle u toku programa.

Mentorski program je prvenstveno namenjen ženama vlasnicama biznisa i startapa, ali mogu da se prijave i žene koje imaju jasnu biznis ideju koju još uvek nisu realizovale.

Prijavite se na https://share.hsforms.com/10BmvNUZNSECiWtMWzTlZCA21ol5

Program traje tri meseca, od januara do marta 2021.

Program će se realizovati onlajn, a ukoliko uslovi dozvole, delovi programa će se održavati u prostorijama Impact Hub-a i AFA organizacije.

Rok za prijavu je 30.decembar 2020.

* Ukoliko nemate osnovan biznis, već samo ideju, i dalje je potrebno da popunite sva polja u prijavi, a u okviru odgovora na pitanje „How are you solving this?“ naglasite u kom stadijumu je vaš biznis, tj. vaša ideja.

Izvor: NajStudent.com i Koordinaciono telo