Arhiva vesti
                   

Poziv za novinare: BESPLATAN ŠKOLSKI PRIBOR ZA ĐAKE PRVAKE U PREŠEVU, BUJANOVCU I MEDVEĐI

28. Avgust 2009.

BEOGRAD, 28. AVGUST 2009. – U utorak, 1. septembra, hiljadu i tri stotine učenika prvih razreda osnovnih škola u Preševu, Bujanovcu i Medveđi dobiće besplatan školski pribor vredan 2 miliona i 800 hiljada dinara. Donaciju je obezbedilo Koordinaciono telo za ove tri opštine. Komplet školskog pribora sadrži školsku torbu, pernicu, šest svesaka, blok za crtanje, lenjir, drvene bojice, računaljku, rezač, gumicu, grafitne i hemijske olovke. Vrednost jednog kompleta je 2.100 dinara.     

Predsednik Koordinacionog tela Vlade Republike Srbije za opštine Preševo, Bujanovac i Medveđa, ministar Milan Marković zajedno sa predsednicima opština uručiće pribor đacima prvacima u osnovnim školama „Ibrahim Keljmendi“ i „Vuk Karadžić“ u Preševu i „Naim Frašeri“ i „Branko Radičević“ u Bujanovcu.
Pored toga ministar Marković, sa predstavnicima lokalne samouprave, svečano će obeležiti početak uređenja centralne zone Preševa i početak elektrifikacije dela opštine Bujanovac.Ove projekte finansiraju Koordinaciono telo za opštine Bujanovac, Preševo i Medveđa i Američka agencija za međunarodni razvoj (USAID)

Plan posete ministra Milana Markovića:
11:00 Preševo - uručivanje školskog pribora učenicima O.Š. „Ibrahim Keljmendi“
11:45 Preševo - uručivanje školskog pribora đacima O.Š. „Vuk Karadžić“ 
12:30 Početak uređenja Centralne zone Preševa
13:15 Bujanovac – uručivanje školskog pribora đacima u O.Š. „Naim Frašeri“
14:00 Bujanovac – uručivanje školskog pribora đacima u O.Š. „Branko Radičević“
14:30 Bujanovac – početak projekta „Elektrifikacija sektora 6“
 Kontakt osoba: Nebojša Andrić, telefon 066 389 264.

homescontents