Arhiva vesti
                   

POZIV ZA MEDIJE 09.09.2013.

9. Septembar 2013.

Pozivamo vas da u utorak 10. septembra u 15 časova u Domu kulture u Bujanovcu ispratite radnu posetu 25 ambasadora zemalja članica OEBS. Mediji će biti u mogućnosti da snime/fotografišu početak događaja, a nakon sastanka novinarima će se obratiti Zoran Stanković, predsednik Koordinacionog tela za opštine Preševo, Bujanovac i Medveđu.

„Razgovaraćemo o pitanjima koja su neophodna za puno funkcionisanje države na tim prostorima, primeni Ustava i zakona Republike Srbije i međunarodnih konvecija. Što se nas tiče, mi imamo okvir za rešavanje pitanja u ovim opštinama, i njega je usvojila Vlada Srbije na sednici održanoj 06. juna u formi Izveštaja kroz sedam tačaka. To će biti glavne teme razgovora sa amabsadorima OEBS-a“, izjavio je Zoran Stanković, predsednik Koordinacionog tela za opštine Preševo, Bujanovac i Medveđu.

Pored 25 ambasadora zemalja članica OEBS, predstavnika Koordinacionog tela koje je ujedno i domaćin skupa, sastanku će prisustvovati srpski i albanski politički lideri  sa tog prostora.