Arhiva vesti
                   

POZIV ZA MEDIJE - 05.04.2013.

5. April 2013.

Konferencija za novinare - Prvi sajam investicionog potencijala opština Preševo, Bujanovac, i Medveđa

08. april, 13:00 sati, Privredna komora Srbije,

Resavska 15, sala 4, drugi sprat

Koordinaciono telo Vlade Republike Srbije za opštine Preševo, Bujanovac i Medveđa i Privredna komora Srbije, uz podršku Ambasade SAD, organizuju Prvi sajam investicionog potencijala opština Preševo, Bujanovac i Medveđa, 25. aprila, u Privrednoj komori Srbije. Na konferenciji za štampu, povodom održavanja sajma govoriće:

  • Željko Sertić, predsednik Privredne komore Srbije
  • Majkl Kirbi, ambasador Sjedinjenih Američkih Država u Srbiji
  • Zoran Stanković, predsednik Koordinacionog tela za opštine Preševo, Bujanovac i Medveđa

Cilj sajma je da se potencijalnim investitorima predstavi privredni potencijal lokalnih zajednica Preševa, Bujanovca i Medveđe, kao i investicioni planovi i projekti privrednih subjekata sa područja ovih opština. Sa druge strane, sajamski izlagači imaće mogućnost da u direktnim razgovorima sa zainteresovanim partnerima razmotre moguće vidove saradnje, uključujući i investicije.

Koordinaciono telo za opštine Preševo, Bujanovac i Medveđa, prošle godine, malim i srednjim privrednim društvima, preduzetnicima i poljoprivrednim zadrugama u Preševu, Bujanovcu i Medveđi dodelilo je bespovratna sredstva za razvoj i otvaranje novih radnih mesta. Očekuje se da sajam pruži konkretan doprinos ukupnom privrednom rastu ove tri opštine.

Napomene:

Akreditacije za medije su obavezne i mogu se poslati najkasnije do 11:00 sati u ponedeljak, 8. aprila, na mejl: informisanje@pks.rs