Arhiva vesti
                   

POTPISIVANjE UGOVORA O DODELI SREDSTAVA ZA SUBVENCIJE PRIVREDNICIMA IZ PREŠEVA, BUJANOVCA I MEDVEĐE U 2023. GODINI

8. Septembar 2023.

Ministar državne uprave i lokalne samouprave i predsednik Koordinacionog tela Vlade Republike Srbije za opštine Preševo, Bujanovac i Medveđa Aleksandar Martinović i v.d. direktora Službe Koordinacionog tela Vlade Republike Srbije za opštine Preševo, Bujanovac i Medveđa Nenad Mitrović boravili su danas u Bujanovcu povodom uručenja ugovora o dodeli bespovratnih sredstava za subvencije privrednicima iz Preševa, Bujanovca i Medveđe.

Po dolasku u Bujanovac, ministra Martinovića i v.d. direktora Službe Koordinacionog tela Nenada Mitrovića dočekao je predsednik opštine Nagip Arifi, kojom prilikom su imali sastanak u zgradi opštine Bujanovac gde su razgovarali o tekućim i planiranim aktivnostima, u duhu dobre saradnje između lokalnih i republičkih vlasti. Nakon sastanka, ministar Martinović je, zajedno sa predsednikom opštine Nagipom Arifijem i v.d. direktora Službe Koordinacionog tela Mitrovićem, obišao Uslužni centar u opštini Bujanovac i Biblioteku „14. novembar“ u Domu kulture u Bujanovcu.

Svečana dodela ugovora organizovana je u sali Doma kulture u Bujanovcu, kojom prilikom su dodeljeni ugovori za 14 privrednika iz ove tri opštine -  za pet privrednika  iz Preševa, šest iz Bujanovca i tri privrednika iz Medveđe.

Ove godine je ukupno dodeljeno 34 miliona dinara, i to: za opštinu Preševo 12.873.951,00 dinara, za opštinu Bujanovac 14.316.049,00 dinara i Medveđu 6.800.000,00 dinara.

„Služba Koordinacionog tela već jedanaest godina dodeljuje bespovratna sredstva za subvencije. Do 2023. godine, ukupno je dodeljeno 425.604.425,88 dinara za 175 privrednika. Ukupan broj novozaposlenih je oko 350 lica“, naveo je v.d. direktora Službe Koordinacionog tela Nenad Mitrović.

Ugovore o dodeli sredstava za subvencije privrednicima su dodelili ministar Aleksandar Martinović, predsednik opštine Bujanovac Nagip Arifi, v.d. direktora Službe Koordinacionog tela Nenad Mitrović, zamenik predsednika opštine Medveđa Rade Perović i šef kabineta predsednika opštine Preševo Visar Memeti.

Ministar Martinović je naveo da današnji događaj pokazuje da je prioritet Vlade Republike Srbije da pomogne ekonomski razvoj ovih opština.

„Jako je važno da mi koji predstavljamo Vladu Republike Srbije budemo što više na terenu, kako sa lokalnim rukovodstvom, tako i sa građanima“, poručio je ministar Martinović, nakog čega se zahvalio prisutnim privrednicima, navodeći da su Vlada republike Srbije, Služba Koordinacionog tela i jedinice lokalne samouprave dobri partneri privrednicima, radi postizanja zajedničkog cilja u vidu osnaživanja ovog područja.

Događaju su prisustvovali i predsednik skupštine opštine Bujanovac Enver Ramadani, predsednik skupštine opštine Medveđa Stanko Milošević, v.d. zamenice direktora Službe Koordinacionog tela Jelena Čolić i v.d. pomoćnice direktora Službe Koordinacionog tela Jelena Jakšić.

Služba Koordinacionog tela će i ubuduće nastaviti da podržava privrednike iz Preševa, Bujanovca i Medveđe, u cilju sveukupnog ekonomskog razvoja ovih opština.

Izvor : Služba Koordinacionog tela