Arhiva vesti
                   

POTPISAN UGOVOR O OTVARANjU INFO CENTRA ZA MLADE U MEDVEĐI

6. Decembar 2017.

Medveđa, Beograd - U prostorijama Ministarstva omladine i sporta Republike Srbije svečano je potpisan ugovor o realizaciji novog projekta „Sam svoj WEB majstor“, koji je ovo Ministarstvo odobrilo  Kancelariji za mlade opštine Medveđa.

Projektom je predviđeno da se osnuje Info centar za mlade koji će koristiti Srbi, Albanci i Romi, sa ciljem unapređenja informisanosti i povećanja informatičke pismenosti mladih u ovoj multietničkoj opštini.

„U Medveđi, za razliku od mnogih razvojenih gradova i opština, ne postoji informativni centar za mlade, i taj nedostatak značajno utiče na stepen informisanosti mladih i njihovo učešće u društvu, jer se mladi najčešće informišu putem elektronskih medija. Medveđa je opština koja ima dosta mladih, ali zbog nedostatka sadržaja koje imaju njihovi vršnjaci u većim mestima, potrebno je da napravimo neko mesto gde će se okupljati“, istakao je Nebojša Arsić, predsednik opštine Medveđa, koji je i potpisao ovaj ugovor.

Vrednost projekta iznosi 700 hiljada dinara, a u okviru njega će biti opremljen prostor koji će mladi moći i kasnije da koriste za ovakve ili slične aktivnosti.

U narednom period će Kancelarija za mlade opštine Medveđa organizovati i nekoliko obuka koje će se odvijati kroz radionice.

Izvor: Jugmedia i Koordinaciono telo