Arhiva vesti
                   

PORTUGALSKA INVESTICIONA MISIJA

17. Oktobar 2011.

Udruženje voda iz Portugala i Nacionalna alijansa za lokalni ekonomski razvoj(NALED) ubuduće će zajednički konkurisati za dobijanje sredstava iz fondova Evropske unije, a novac će biti korišćen za projekte u oblasti voda i vodoprivrede u opštinama Srbije. Ovaj dogovor krunisan je potpisivanjem Memoranduma koji je prošle nedelje potpisan u Beogradu.

„Jedan od ciljeva portugalske investicione misije jeste da pomogne lokalnim zajednicama u pripremi projekata sa kojima će konkurisati, kao i da im ukaže na način kako da se kandiduju za kredite kod međunarodnih finansijskih institucija“, rekao je Vladimir Čupić, predsednik UO NALED.

Predstavnici sedam kompanija iz Portugala i Portugalskog udruženja voda, sastali su se sa predstavnicima Srbija voda, Beograd voda, Ministarstva poljoprivrede, trgovine, šumarstva i vodoprivrede, kao i Ministarstva životne sredine, rudarstva i prostornog planiranja. Posetili su i Bujanovac, a gradonačelnici i predsednici opština u Srbiji predstavili su im i konkretne projekte za koje obe strane imaju zajednički poslovni interes.

Portugalske kompanije zainteresovane su za ulaganja u oblasti prerade voda, navodnjavanja i izgradnje mini-hidroelektrana.

homescontents