Arhiva vesti
                   

POLICIJA POZIVA GRAĐANE DA SAMI PREDLOŽE DEONICU ZA KONTROLU BRZINE

12. April 2024.

Saobraćajna policija saopštila je da će od 25. aprila do 1. maja sprovesti akciju pojačane kontrole u ​​cilju otkrivanja i sankcionisanja prekoračenja brzine. Policija poziva građane da predlože deonicu na kojoj smatraju da je potrebno postaviti radare, saopštio je MUP.

Saobraćajna policija će, kako se navodi, svakodnevno angažovati sve raspoložive uređaje za merenje brzine kretanja - ručne radare, radare u sistemima video-nadzora i uređaje za merenje brzine u vozilima bez policijskih oznaka, tzv. presretači, dok će se na autoputevima meriti prosečna brzina vozila.

Napominjemo da će u okviru ove akcije, koja se realizuje u saradnji sa organizacijom ROADPOL (Mreža evropske saobraćajne policije), u sredu, 1. maja od 00 do 24 časa, biti održana akcija „Speed Marathon“ sprovedena, tokom koje će se na najvažnijim putnim pravcima brzina meriti neprekidno 24 časa, navodi se u saopštenju.

Ministarstvo unutrašnjih poslova poziva građane da daju doprinos efikasnijoj realizaciji akcije i povećanju bezbednosti saobraćaja predlažući deonice puteva na kojima će pripadnici saobraćajne policije kontrolisati brzinu.

„Predlozi treba da sadrže preciznu lokaciju, odnosno pravac puta i mogu se odnositi na puteve van naselja i u naselju. Predlozi se dostavljaju na e-mail Uprave saobraćajne policije usp@mup.gov.rs najkasnije do srede, 24. aprila 2024. godine“, dodaje se u saopštenju.

Izvor: bujanovacke.co.rs