Arhiva vesti
                   

POČELO PREMOŠĆAVANjE JUŽNE MORAVE KOD BUJANOVCA

16. Decembar 2016.

Bujanovac – Premošćavanje Južne Morave u blizini starog, oštećenog mosta kod nekadašnjeg „Jugokopa” nadomak Bujanovca počelo je postavljanjem prvih horizontalnih armirano-betonskih profila na prethodno izgrađene stubove.  

Završetkom radova na ovom  objektu, koji se gradi u sklopu međunarodnog„Koridora 10”, na deonici između Srpske Kuće i Levosoja, će biti uspostavljena drumska saobraćajna veza od Bujanovca prema naseljenim mestima na desnoj obali Južne Morave – Žuželjici, Ljiljancu, Žbevcu, Bujanovačkom jezeru, Železničkoj stanici, Božinjevcu i susednim naseljima.

Prema najavama nadležnih, most bi trebalo da bude pušten u saobraćaj sredinom sledeće godine.  

Stari most, čija se konstrukcija ulegla pre više od dve godine,  se ne koristi za drumski saobraćaj, a pešaci ga prelaze na svoju odgovornost.  

Saobraćaj do naselja na desnoj rečnoj obali odvija se alternativnim putnim pravcima preko Železničke stanice ili sela Davidovac, koje se nalazi na teritoriji grada Vranja.

Novi most će činiti sastavnu celinu budućeg nadvožnjaka preko drumskog Koridora 10, koji je u izgradnji, kao i postojeće železničke pruge na ovom međunarodnom pravcu.

Izvor: Bujanovačke i Koordinaciono telo