Arhiva vesti
                   

PEKAR MILjAZIM IZ BUJANOVCA HRANI DECU U VRANjU

27. Septembar 2018.

Bujanovac – Albanac iz Bujanovca, Miljazim Gegulaj već četiri godine svakodnevno obezbeđuje užinu za dvadesetak bolesne dece iz Vranja.

Miljazimovi su rodom iz Prizrena kada su se osamdesetih godian prošlog veka preselili u Bujanovac i tu otpočeli biznis. Miljazim sa suprugom Sadom važi za velikog humanistu, ali oni o tome nerado pričaju. Kako se pekara nalazi u blizini prostorija gde borave deca iz Udruženja za pomoć nedovoljno mentalno razvijenim osobama, počelo je da se rađa neobično prijateljstvo između dece i pekara.

„Iz Udruženja su zataražili da im nekako pomognemo i odlučili smo da za njih svakog dana obezbeđujemo užinu. Nekada je to burek, nekada kifla, rol viršle, slane ili slatke pite. Od dece iz Udruženja za svaku Novu Godinu dobijemo čestitku napisanu na albanskom jeziku, sa najlepšim željama za mene i moju porodicu“, kaže Miljazim i ističe da su osmesi bolesne dece, njihova iskrenost njegova najveća nagrada.

On kaže da nikada do sada nije imao nikakvih problema, a naročito ne na nacionallnoj osnovi.

„Otac je iz Prizrena i uvek nas je vaspitavao da postoje samo dobri i loši ljudi i da ih tako delimo, a ne po naciji, veri ili rasi. Ovde imam veliki broj mušterija, svi su zadovoljni. Imam veliki broj prijatelja, a među zaposlenima Srbe i Albance. Srbi koji rade kod mene su iz Vranja ili Vranjske Banje, a Albanci putuju iz Bujanovca“ kaže Miljazim.

On smatra da ovim ne radi ništa poseno već da kao i svaki čovek ima u sebi potrebu da učini nešto dobro pomažući drugima i dodaje da ima troje dece koja se igraju sa decom iz Udruženja sa kojima su postali veliki prijatelji.

Izvor: OK radio i Koordinaciono telo