Arhiva vesti
                   

OPŠTINA MEDVEĐA DOBILA JOŠ JEDAN PROJEKAT “UNAPREĐENjE DOBROG UPRAVLjANjA NA LOKALNOM NIVOU”

28. Novembar 2018.

Medveđa – Svečano potpisivanje Memoranduma o saradnji za dodelu paketa podrške za unapređenje građanskog učešća i transparentnosti i unapređenje antikorupcijskih politika na lokalnom nivou, organizovano je tokom zasedanja 46. skupštine Stalne konferencije gradova i opština, koja je održana u utorak 27. novembra u Beogradu.

Opština Medveđa potpisala je memorandum o saradnji i dobila još jedan u nizu projekata ove izuzetno uspešne godine “Unapređenje dobrog upravljanja na lokalnom nivou”

Pored zvaničnika Ministarstva državne uprave i lokalne samouprave, Ambasadora Švajcarske Konfederacije, Kancelarije Ujedinjenih nacija za projektne usluge (UNOPS) i Generalnog sekretara SKGO, svečanom potpisivanju učestvovali su predstavnici 14 gradova i opština kojima su dodeljeni paketi podrške, što je označilo i zvaničan početak sprovođenja paketa.

Paket podrške za unapređenje građanskog učešća i transparentnosti dodeljeni su sledećim gradovima i opštinama: Beogradu, Kikindi, Smederevu, Jagodini, GO Vračar, Kučevu i Velikom Gradištu.

Podrška za unapređenje antikorupcijskih politika pružena je: Zaječaru, Somboru, Loznici, Boljevcu, Plandištu, Žablju i Medveđi.

Paketi podrške podrazumevaju tehničku pomoć koja će biti pružena kroz razvoj modela akata, obuke, mentorski rad i direktnu savetodavnu podršku, sa ciljem da se izabranim gradovima i opštinama pruži podrška za unapređenje i uspostavljanje kako normativnog okvira, tako i odgovarajućih procedura i mehanizama radi unapređenja njihovog postupanja u datim oblastima.

Paketi podrške su dodeljeni u okviru projekta „Unapređenje dobrog upravljanja na lokalnom nivou“, koji sprovodi SKGO u okviru Programa „Podrška Vlade Švajcarske razvoju opština kroz unapređenje dobrog upravljanja i socijalne uključenosti – SwissPRO“, koji realizuje UNOPS.

Izvor: Info cenatar juga i Koordinacino telo