Arhiva vesti
                   

OKRUGLI STO O DOSTUPNOSTI INFORMACIJA OD JAVNOG ZNAČAJA

26. Oktobar 2022.

Bujanovac – Beograd - Okrugli sto pod nazivom Pravo na pristup informacijama od javnog značaja i zaštiti podataka o ličnosti održan je u Bujanovcu.

Predstavnici lokalnih samouprava i medija iz Pčinjskog i Jablaničkog okruga  mogli su da se upoznaju sa osnovnim odredbama Zakona o slobodnom pristupu informacijama od javnog značaja, pravima i obavezama organa vlasti, postupanju ovlašćenih lica po zahtevima, ulozi i obavezama lica za zaštitu podataka o ličnosti kao i odnosu prava na pristup informacijama od javnog značaja i zaštiti podataka o ličnosti.

O važnosti ovih mehanizama govorili su Slavoljupka Pavlović, v.d. pomoćnice generalnog sekretara, Milan Tomanović, ovlašćeno lice za zaštitu podataka o ličnosti i Marko Milošević, šef odseka za edukaciju.

Događaj je organizovan u saradnji Misije OEBS u Srbiji, Službe Koordinnacionog tela za opštine Preševo, Bujanovac i Medveđa, Stalne konferencije gradova i opština i Poverenika za informacije od javnog značaja i zaštitu podataka o ličnosti.

U ime Službe Koordinacionog tela za opštine Preševo, Bujanovac i Medveđa, svoj doprinos organizaciji događaja dala je v.d.pomoćnice direktorke Službe, Tamara Milošević – Grbić. Ona je učestovala u radu okruglog stola a prisutnima se zahvalila na učešću i obratila govoreći o značaju ove teme za celokupno društvo.

Izvor: Koordinaciono telo