Arhiva vesti
                   

ODLIČNA POSEĆENOST SIJARINSKE BANjE

1. Juli 2021.

Medveđa – Beograd - Očuvana priroda, lekovitost izvora i povoljne cene - razlog su velike posećenosti Sijarinske Banje, udaljene desetak kilometara od Medveđe.

Zahvaljujući investicijama, ova banja dobija još lepši izgled.

Podno planine Goljak - raj za oči, dušu i telo. Tako Sijarinsku Banju opisuju gosti koji joj se rado vraćaju. Ko ne porani, teško da ovih dana može da nađe mesto ispod gejzira.

Celodnevni užitak na bazenima košta 250 dinara, za decu je upola manje. I u Specijalnoj bolnici sa 277 ležajeva, 90 odsto je popunjeno. Trećina ih je sa vaučerima ministarstva trgovine i turizma.

 "Ljubazno osoblje, konobari i fizijatri i stvarno je sve kako treba", kaže Milka Trbojević iz Beograda.

"Nova turistička sezona stvarno je izuzetno dobra za nas. Mi praktično nemamo slobodnih kapaciteta do kraja septembra", rekao je Miloš Filipović, iz Specijalne bolnice za rehabilitaciju u Sijarinskoj Banji.

Pun pansion sa svim terapijama košta 3.200 dinara. U medicinskom bloku gostima će uskoro biti dostupan i savremeni spa centar.

"Nakon dva dana sam bacio jednu štaku, nakon tri dana sam bacio drugu štaku. Četiri terapije sam imao, malo je reći da sam zadovoljan", priča Zoran Stanković iz Vlasotinca.

 U privatnom smeštaju u Sijarinskoj Banji na raspolaganju je oko 1.000 kreveta.

 "Kreveta trenutno imam 14 za izdavanje. Kapacitet je pun, ipak je jun mesec. Mi očekujemo da jul, avgust i septembar kao i uvek budu jači", kaže Duško Nikolić, vlasnik privatnog smeštaja.

 Carstvo šume, čist vazduh, uređene staze, 18 lekovitih izvora. Užitak u blagodetima banje upotpuniće i rimsko kupatilo.

Ovih dana počinju radovi koje sa 74 miliona dinara finansira Ministarstvo privrede. U planu je i rekonstrukcija Kulturnog centra.

"Cilj nam je da oživimo kongresni turizam kako bi turističku sezonu produžili. Takođe, pored rekonstrukcije Kulturnog centra na tom mestu izgradićemo i jedan trg", najavio je Nebojša Arsić, predsednik opštine Medveđa.

 Novi izgled i namenu dobiće i vile nekadašnjih leskovačkih tekstilnih fabrika. Pod pokroviteljstvom manastira Hilandar u Sijarinskoj Banji niče i svepravoslavni dečji kamp prijateljstva.

Izvor: RTS, Koordinaciono telo