Arhiva vesti
                   

ODATA POŠTA STRADALIMA U SELU RELjAN

16. April 2024.

Komemorativnim skupom u selu Reljan, nadomak Preševa, obeležena je godišnjica pogibije sedmorice pripadnika 78. motorizovane brigade, koji su stradali od udara NATO projektila tokom agresije na Srbiju 1999. godine.

Sećanje na stradale pripadnike 78. motorizovane brigade u selu Reljan  ne bledi ni nakon 25 godina. Porodice stradalih, pripadnici vojske, predstavnici grada Vranja i okruga danas su odali počast majoru Ljubisavu Stojanoviću, kapetanu Draganu Lukiću, starijem vodniku Željku Alaru, desetaru Dimčetu Stamenovom, kao i vojnicima Slobodanu Mirkoviću, Aleksandru Popoviću i Ninoslavu Milenkovu.

Prigodnim govorom obratio se pukovnik Siniša Nikolić, komandant Četvrte brigade Kopnene vojske.

Na spomenik poginulim herojima u Reljanu u ime Ministarstva odbrane i Kopnene vojske, komandant Kopnene vojske general – potpukovnik Milosav Simović sa saradnicima, u ime grada Vranja venac su položili pomoćnik gradonačelnika Igor Mladenović i rukovodilac i gradski većnik Saša Stamenković. Vence i cveće položili su i predsednik Gradske opštine Vranjska Banja Dragan Sentić, delegacije Policijske uprave Vranje i Bezbednosno – informativne agencije Kluba generala i admirala Niš. Poštu poginulima su odali i članovi porodica stradalih, delegacije SUBNOR-a i Udruženja potomaka ratnika iz okruga, te vojnih penzionera, kao i delegacije drugih udruženja građana iz Srbije i Severne Makedonije.

Ovom prilikom pomen stradalim oficirima i vojnicima služio je vojni sveštenik kapetan Aleksandar Milovanović.

Izvor: vranjskaplustv.rs