Arhiva vesti
                   

OBJAVLjEN ALTERNATIVNI IZVEŠTAJ O POLOŽAJU I POTREBAMA MLADIH U REPUBLICI SRBIJI ZA 2019. GODINU

5. Septembar 2019.

Krovna organizacija mladih Srbije je objavila novi Alternativni izveštaj o položaju i potrebama mladih u Republici Srbiji za 2019. godinu.

Kakav je položaj mladih u Srbiji, kakvi su stavovi mladih ljudi i kako država brine o mladima, pitanja su na koja odgovara Alternativni izveštaj o položaju i potrebama mladih u Republici Srbiji za 2019. godinu.

Cilj ovog istraživanja je da se kroz različite metode i tehnike prikupljanja podataka prikupe svi zvanični podaci koji postoje o mladima i koji govore o njihovom položaju, ali i da se ustanove njihove navike, stavovi i problemi sa kojima se suočavaju kroz različite metode ispitivanja mladih.

Izveštaj je namenjen svim akterima omladinske politike, pre svega donosiocima odluka, kako na nacionalnom, tako i na lokalnom nivou, kako bi se upoznali sa položajem mladih i svoje politike mogli da kreiraju tako da unapređuju položaj mladih. Osim toga, namenjen je i svim organizacijama civilnog društva kao izvor informacija u različitim oblastima koje se mogu koristiti za različite potrebe u zavisnosti od primarnih oblasti delovanja organizacija. Izveštaj će biti koristan i omladinskim liderima, omladinskim radnicima, prosvetnim radnicima, sportskim i kulturnim radnicima, kao i svima onima koji rade za mlade i sa mladima u cilju kvalitetnijeg i sveobuhvatnijeg pristupa mladima i problemima sa kojima se oni suočavaju, odnosno odabira metoda za kreiranje novih politika usmerenih na mlade.

 Alternativni izveštaj o položaju i potrebama mladih u Republici Srbiji za 2019. godinu možete da preuzmete na http://koms.rs/wp-content/uploads/2019/08/Alternativni-izves%CC%8Ctaj-o-poloz%CC%8Caju-i-potrebama-mladih-2019-1.pdf

Izvor: koms.rs i Koordinaciono telo