Arhiva vesti
                   

OBEZBEĐENO POUZDANO VODOSNABDEVANjE U PREŠEVU

7. Decembar 2017.

Preševo – Predstavnici Američke agencija za međunarodni razvoj (USAID), Programa Ujedinjenih nacija za razvoj (UNDP) i Vlade Republike Srbije su u Preševu pustili u rad novi rezervoar za vodu kapaciteta hiljadu kubika, kao i obnovljeni rezervoar koji prima 500 kubnih metara.

„Američka vlada je za oporavak opština koje su najviše pogođene migrantskom krizom obezbedila 1,3 miliona dolara,“ istakao je ambasador SAD u Srbiji Kajl Skot, dodavši da je USAID za  pomenuti projekat u Preševu izdvojio 200.000 dolara, a lokalna samouprava dodatnih 160.000.

Ministar državne uprave i lokalne samouprave Branko Ružić je, ističući uverenje da je lokalno stanovništvo, kao i čitava Srbija, pokazalo veliku solidarnost sa migrantima, rekao da je ovdašnja infrastruktura zbog toga dodatno amortizovana.

„Preševo se dugi niz godina bori da obezbedi kvalitetnu vodu za piće,“ naglasio je doskorašnji predsednik opštine Preševo i čelnik Privremenog organa u toj opštini Šćiprim Arifi.

USAID je Preševu pomogao i pri unapređivanju upravljanja otpadom, pa je, u saradnji sa javnim preduzećem „Moravica",   obezbeđeno hiljadu kanti za smeće za selo Miratovac.  

Izvor: Večetnje novosti i Koordinaciono telo