Arhiva vesti
                   

OBAVEŠTENjE - 12.11.2021.

12. Novembar 2021.

Koordinaciono telo Vlade Republike Srbije za opštine Preševo, Bujanovac i Medveđu  u saradnji sa Ministarstvom za ljudska i manjinska prava i društveni dijalog, organizuje 16. novembra 2021. godine u Bujanovcu  društveni dijalog „Plan od sedam tačaka, tema obrazovanje“. Dijalog će se održati u prostorijama Ekonomskog fakulteta iz Subotice - Odeljenje u Bujanovcu, sa početkom u 10 časova.

Planirano je da u uvodnom delu skupa govore ministarka za ljudska i manjinska prava i društveni dijalog, Gordana Čomić, prvi potpredsednik Vlade i ministar prosvete, nauke i tehnološkog razvoja, Branko Ružić, šef misije OEBS-a u Srbiji, Jan Bratu i predsednik Nacionalnog saveta albanske nacionalne manjine, Ragmi Mustafa.

Po okončanju dijaloga, u 13.30 časova u zgradi fakulteta, učesnici dijaloga će dati izjave predstavnicima medija.  

Takođe, u okviru dvodnevne radne posete Bujanovcu, ministarka Gordana Čomić  će 15. novembra od 17.30 časova, održati predavanje studentima Ekonomskog fakulteta, Odeljenje u Bujanovcu i govoriti o zaštiti ljudskih i manjinskih prava iz nadležnosti Ministarstva za ljudska i manjinska prava i društvenog dijaloga.