Arhiva vesti
                   

„NOVOGODIŠNjE DEČIJE IGRARIJE” U MEDVEĐI

24. Decembar 2015.

Medveđa - U Domu kulture u Medveđi održana je predstava „Novogodišnje dečije igrarije“, koju je izvela glumačka ekipa pozorištanca „Zvonce” iz Niša. Organizatori predstave su Opštinska uprava Medveđa i Kancelarija za lokalni ekonomski razvoj.

„Tematika i karakter  predstave „Novogodišnje dečije igrarije” odudaraju od ostalih predstava. Naša namera je da predstava komunicira sa publikom, želeći da i oni kojima je namenjena, odnosno najmlađi, budu njeni aktivni učesnici”, rekao je autor predstave i glumac Jugoslav Mirčić.

Veliku salu Doma kulture u Medveđi napunila su deca iz Predškolske ustanove „Mladost”, kao i deca iz osnovnih škola, uzrasta od prvog do četvrtog razreda.

Organizatore, glumce, decu i nastavnike je pozdravio  predsednik opštine Medveđa, dr Nebojša Arsić. Predsednik opštine je izrazio zadovoljstvo što su deca prisustvovala u tako velikom broju i izneo svoje namere da i u narednom periodu opština Medveđa organizuje što više sadržaja za decu i sve stanovnike Medveđe. Arsić je tom prilikom prisutnima čestitao Novu 2016. godinu, sa željom da budu zdravi, uspešniji i bolji u narednoj godini, a kolegama, učiteljima i vaspitačima se zahvalio na dobroj organizaciji.

„I ovoga puta se  na licima dece videlo zadovoljstvo. Mališani su izrazili želju da se češće okupljaju na sličnim predstavama, a mi, kao rukovodstvo opštine, ovu želju shvatili smo kao zapovest, jer upravo su deca ta zbog kojih radimo i trudićemo se da im obezbedimo što bolje uslove za život”, rekao je Arsić.

Izvor: Info centar jug i Koordinaciono telo