Arhiva vesti
                   

NOVI DžIPOVI ZA JUG SRBIJE

28. April 2017.

Bujanovac, Preševo - Japan je srpskoj policiji donirao 11 džipova i 3 kombija, a vozila će, kako je rekao ministar unutrašnjih poslova Nebojša Stefanović,  biti prosleđena policajcima koji su raspoređeni na granicama sa Makedonijom i Bugarskom , gde su  najveći izazovi sa migracijama.

Ukupna vrednost voznog parka koji je Japan donirao MUP-u je 450.000 evra, a ministar Stefanović je izjavio da teretna i kombi vozila predstavljaju značajno pojačanje za srpsku policiju.

„Zahvalni smo Japanu na ovakvoj vrsti podrške koja je od značaja ne samo za podizanje nivoa bezbednosti građana Srbije, već i za povećanje bezbednosti, sigurnosti i efikasnosti u obavljanju svakodnevnih zadataka policajaca”, rekao je ministar Stefanović.

Ambasador Japana u Srbiji Đuiću Takahara imao je samo reči hvale za način na koji se Srbija izborila i nosi sa velikim prilivom migranata.

„Veoma cenimo odgovorno i humano ophođenje Vlade Republike Srbije pri suočavanju sa problemom migranta. Istovremeno, svesni smo činjenice da Vlada Srbije nosi veliki teret. Stoga Vlada Japana pruža podršku projektima kako bi taj teret umanjila,” rekao je Takahara.

On je dodao da će sada policajci na granici sa Makedonijom i Bugarskom moći džipovima brže da se kreću, a kombijima će moći da prevoze migrante kojima je potrebna zaštita i nega.

Makedonija i Bugarska su zemlje iz kojih je u Srbiju ušlo najviše migranata i upravo u mestima koja se nalaze u toj pograničnoj zoni, kao što su Preševo i Bujanovac, Bosilegrad, Dimitrovgrad i Pirot, ima najviše migranata u prihvatnim centrima.

Izvor: Južne vesti i Koordinaciono telo