Arhiva vesti
                   

NOVI BUNAR ZA SNABDEVANjE GRAĐANA BUJANOVCA VODOM

29. Oktobar 2013.

Javno Preduzeće „Komunalac“će u Bujanovcu imati još jedan bunar koji će služiti za bolje snabdevanje građana pijaćom vodom

Predstavnici programa “EU Progres”, koji će zajedno sa opštinom Bujanovac finansirati ovaj projekat, posetili su stanicu za snabdevanje vodom, koja se nalazi  na izlazu iz Bujanovca, prema selu Lučane.

Na ovoj lokaciji će se otvoriti 14-i bunar zbog boljeg snadevanja građana Bujanovca vodom. Bunar će imati kapacitet od 10 do 12 litara pijaće vode u sekundi.

„Poslali smo zahtev za povećanje kapaciteta vode u Bujanovcu „ EU Progres“ programu.  Na osnovu mišljenja stručnjaka, otvaranjem ovog bunara  kapacitet snabdevanja vodom će se povećati za 10 litra vode u sekundi“, rekao je predsednik opštine Arifi.

Jasmina Ilić, rukovodilac za infrastrukturne projekte u EU Progress programu, je izjavila da će se projekat realizovati u saradnji sa opštinom Bujanovac, a sredstva su obezbedili Evropska Unija i Vlade Švajcarske.

„Vrednost projekta je 4 miliona i 200 hiljada dinara, a kapacitet bunara će biti 12 litara vode u sekundi. Sigurna sam da ovo neće u potpunosti rešiti problem pijaće vode u Bujanovcu, ali označava početak rešenja problema. Očekujemo da se radovi završe što pre i da će bunar početi da funkcioniše početkom decembra“, naglasila je Ilić.

Za potrebe bušenja i  elektrifikacije bunara, iz budžeta opštine Bujanovac  će se izdvojiti 1 milion dinara.

Na osnovu ugovora koji su lokalne vlasti i EU Progress program potpisali sa “Vodotehnikom” iz Beograda, radovi na otvaranju novog bunara će početi sledeće nedelje.

Izvor: Titulli i Koordinaciono telo