Arhiva vesti
                   

NAGRADE DOBILA 52 DOBROVOLjCA SA PODRUČJA JABLANIČKOG OKRUGA

26. Januar 2018.

Leskovac, Medveđa - 52 pripadnika martovske i junske klase sa područja Jablaničkog okruga, koji su dobrovoljno odslužili vojni rok sa oružjem, dobili su značke i zahvalnice Vojske Srbije i Ministarstva odbrane, kao priznanje za doprinos zaštiti i jačanju sistema odbrane.

Ovo je druga ovakva svečanost u Leskovcu od ukidanja obaveznog vojnog roka, a načelnik Regionalnog centra Ministarstva odbrane u Nišu, pukovnik Nenad Marković, kaže da su oni nadležni za opštine i gradove od Kladova do Preševa, te da godinama prednjače po broju kandidata upućenih na dobrovoljno služenje vojnog roka.

“Vojska Srbije od ovih mladih ljudi kasnije dobija svoj kadar, koji regrutuje i obučava. Pripadnici ove generacije na državnoj granici već izvršavaju redovne obaveze, nalaze se i u mirovnim operacijama izvan zemlje, a ima ih i na redovnim zadacima u ovdašnjim kasarnama,” istakao je pukovnik Marković koji je priznanja uručio zajedno sa gradonačelnikom Leskovca Goranom Cvetanovićem i predstavnicima opština sa teritorije Jablaničkog okruga.

Izvor: Večernje novosti i Koordinaciono telo 

 

homescontents