Arhiva vesti
                   

„NA LITICI“ U BUJANOVCU 31. MAJA

31. Maj 2022.

Bujanovac – Beograd - Pozorišna predstava “Na litici”, nakon premijernog izvođenja u Pančevu i Beogradu, biće odigrana i u Bujanovcu u utorak (31. maja) od 19 časova u Domu kulture “Vuk Karadžić”.

Predstava je inspirisana komadom “Norveška danas” švajcarskog pisca Igora Bauersime, a reč je o egzistencijalističkoj romantičnoj drami o dvoje mladih koji traže smisao života, nastaloj po istinitoj priči.

“Na četu Julija objavljuje da želi da se ubije i da ne želi to da uradi sama”, piše u opisu predstave.

„ Komad govori o dvoje mladih koji se bore sa osećanjem usamljenosti i pokušavaju da razumeju život i u njemu se pronađu. Trudili smo se da napravimo predstavu koju će mladi želeti da gledaju i koja će gvoroiti o njima važnim pitanjima i osećanjima“, kaže glumica Maja Suša.

Predstava je namenjena profesorima, učenicima, psiholozima, ali i svima koje tema o kojoj govori interesuje.

Igraju Maja Suša i Nikola Pavlović, a režiju potpisuje Zoran Zarubica. Autorke scenografskog rešenja, vizuelnog identiteta i animacija su Milica Milosavljević i Bojana Ristić. Muziku potpisuju Luka Racić i Zoran Zarubica, a dizajn svetla Aljoša Dakić, dok je autorka fotografije Jana Stanisavljević.

Ulaz je besplatan.

Ista predstava gostuje u Vranju i Lebanu.

Nakon predstave u sva tri grada održaće se radionice sa učenicima i nastavnicima o temi mentalnog zdravlja mladih i problema koje ih svakodnevno muče.

Izvor: Bujanovačke, Koordinaciono telo