Arhiva vesti
                   

NA 9 LOKACIJA U OPŠTINI BUJANOVAC VREBAJU MINSKA POLjA

28. April 2017.

Bujanovac – Na pojedinim delovima teritorije Bujanovac i dalje preti opasnost od neeksplodiranih ubojnih sredstava (NUS) zaostalih iz vremena  NATO bombardovanja  i oružanih sukoba biše OVPMB  i državnih snaga bezbednosti.

Mada je do sada očišćeno 13 lokacija, prema rečima Alija Aslanija, načelnika Štaba za vanredne situacije opštine Bujanovac, postoji još devet  nebezbednih mesta na području opštine.

„Do sada je šest lokacija očišćeno od kasetnih bombi, a sedam od protivpešadijskih mina. Međutim, ima ih još. Centru za razminiranje prijavili smo lokacije u Lučanu, Brisiću, Ravnom Bučju, Đorđevcu, Borovcu, Končulju, Brezničkom Muhadžiriju (Uški potok), Topolskm ridu na Turijskom brdu i još jednu na Nehatovoj livadi,“ kaže Aslani i poziva na maksimalnu opreznost  i izbegavanje kretanja u zonama sa registrovanim NUS.

Aslani je na  sednici Opštinskog štaba za vanredne situacije obavestio članove da se trenutno razmatra plan za uklanjanje i uništavanje  lociranih  eksplozivnih  sredstava.

Na istoj sednici usvojeni su i predlozi rešenja o imenovanju članova dvanaest komisija i stručno-operativnih timova ovog štaba.

Izvor: Bujanovačke i Koordinaciono telo