Arhiva vesti
                   

MLADI POMAŽU KOLEKTIVNOM CENTRU

12. Decembar 2012.

Izvor: Narodne novine – Niš / Bujanovac - Stanovnici kolekgivnog centra"Salvatore"u Bujanovcu su dobili pakete sa zimskom garderobom. Povodom 5. decembra, Međunarodnog dana volontera, učesnici YouthBuild programa podelili su im pomoć koja je prikupljena tokom humanitarne akcije. Multietnička grupa od 47 mladih koji učestvuju u YouthBuild programu, kog sprovode Građanske incijative, pokrenula je akciju prikupljanja humanitarne pomoći kolektivnom centru "Salvatore". Zajedno sa Omladinskim centrom za mlade (AWO) iz Bujanovca prikupljeno je 48 paketa humanitarne pomoći tokom jednonedeljne akcije.

Paketi su podeljeni na Međunarodni dan volontera kako bi se istakao značaj angažovanja zajednice za opšte dobro ali i skrenula pažnja na položaj stanovnika kolektivnog centra u Bujanovcu. Akcija prikupljanja humanitarne pomoći nastaviće se i u narednom periodu. Učesnici druge generacije YouthBuild programa nastavljaju sa svojim akcijama u lokalnoj zajednici. Ove jeseni započeli su rekonstrukciju gradskog parka u Bujanovcu a prethodne godine su uz pomoć zajednice izgradili 11 rampi za osobe sa invaliditetom i ofarbali ograde škola u Preševu i Bujanovcu.

Motivišući mlade da budu aktivni u svojoj zajednici ali i da stiču iskustva u preduzetništvu, traženju posla, učenju jezika i sl, Trening centar u Bujanovcu uspešno radi već drugu godinu za redom. Ove godine u rad Centra uključeni su i mladi iz Vranja. YouthBuild program Građanskih inicijativa sprovodi se uz podršku Caritas Luxembourg, YouthBuild International, Vlade Holandije, grada Vranja i opština Bujanovac i Preševo.