Arhiva vesti
                   

MITROVIĆ SE SASTAO SA ARIFIJEM, RAZGOVARALI O ULASKU SNS U VLAST

31. Juli 2020.

Bujanovac – Predsednik opštine Bujanovac Nagip Arifi i Nenad Mitrović, šef lokalnog odbora SNS, su juče razgovarali o ulasku ove stranke i njenih partnera u vlast.

Kako je Mitrović rekao, do sastanka je došlo na inicijativu najjače stranke u lokalnom parlamentu, Arifijeve Demokratske partije.

“Arifi mi je po prvi put zvanično predočio da u koalicionom sporazumu albanskih stranaka postoji klauzula o ulasku srpskih partija u vlast. Danas nismo govorili o konkretnim detaljima, ali smo zakazali nastavak razgovora sledeće nedelje”, rekao je Mitrović.

Albanske stranke su već između sebe podelile funkcije, odbornici su izabrali zamenika predsednika opštine i predsednika Skupštine, a na pitanje postoji li „crvena linija“ ispod koje SNS neće pristati na ulazak u vlast, Mitrović je kazao:

“Držimo se principa da 40% vlasti pripada Srbima. Još uvek nismo pričali o konkretnim funkcijama”.

On dodaje da ulazak u vlast duguje građanima koji su na izborima 21. juna glasali za koaliciju oko SNS, koja je, kao i Arifijeva DP,  osvojila 10 mandata.

Na konstitutivnoj sednici SO Bujanovac, koja je održana  23. Jula, 4 albanske stranke formirale su samostalno većinu od 25 odbornika, kada je 13 odbornika srpskih stranaka napustilo zasedanje.

Mitrović je rekao da će bojkotovati parlament sve dok Srbi ne dobiju predstavnike u vlasti.

Izvor: Bujanovačke i Koordinaciono telo