Arhiva vesti
                   

MINjA IZ BUJANOVCA IDE NA REPUBLIČKO TAKMIČENjE IZ BIOLOGIJE

17. Maj 2022.

Bujanovac – Beograd - Minja Tašković iz Bujanovca, učenica prvog razreda Gimnazije “Bora Stanković” u Vranju, plasirala se na republičko takmičenje iz biologije koje će biti održano 29. maja u Novom Sadu.

Šesnaestogodišnja Minja je osvojila drugo mesto u konkurenciji 30 učenika od prvog do četvrtog razreda iz svih srednjih škola sa teritorije Pčinjskog okruga.

“ Konkurencija je bila jaka, pitanja nimalo laka, ali uz dobru pripremu i danonoćno učenje rezultat ne može da izostane. Sa učenikom iz surduličke Srednje škole “Josif Pančić” bićemo jedini predstavnici okruga na republičkom takmičenju iz biologije za učenike prvog razreda”, kaže Minja, učenica prirodno-matematičkog smera vranjske Gimnazije.

Ona je biologiju zavolela još u osnovnoj školi, u kojoj je zaslužila Vukovu diplomu.

Tada je osvojila treće mesto na okružnom takmičenju kao najvišem nivou takmičenja za učenike tog uzrasta.

“ Volim biologiju, jer je sve povezano i logično. Oduvek me je zanimalo kako organizmi i živa bića funkcionišu, pa mi nije bilo teško da se posvetim učenju i takmičim”, kaže  Minja.

Žali što je njena generacija zbog pandemije izazvane korona virusom ostala uskraćena za takmičenja iz biologije u 7 i 8 razredu, ali joj je, kako kaže, drago što se situacija smirila i što su takmičenja konačno krenula.

Okružno takmičenje iz biologije održano je u nedelju 8. maja u Medicinskoj školi “Dr Izabel Emsli Haton” u Vranju.

Domaćin ovogodišnjeg republičkog takmičenja je novosadski Prirodno-matematički fakultet.

Izvor: Bujanovačke, Koordinaciono telo