Arhiva vesti
                   

MINISTARKA OBRADOVIĆ: RAZGOVARATI SA ALBANCIMA U OPŠTINAMA JUŽNE SRBIJE

29. Decembar 2020.

Beograd  - Predstavnici Srba iz opština Preševo, Bujanovac i Medveđe su juče posetili  Ministarstvo državne uprave i lokalne samouprave i sa ministarkom Marijom Obradović razgovarali o aktuelnoj situaciji u ovim opštinama, kao i o realizaciji projekata kojima bi se poboljšao život svih građana ovih opština, podstakla lokalna ekonomija, zapošljavanje, osnažilo žensko preduzetništvo, ali i podstaklo rađanje i ostanak Srba na ovim prostorima.

Na sastanku je bilo reči o saradnji sa Koordinacionim telom Vlade Republike Srbije za opštine Preševo, Bujanovac i Medveđa, ulaganjima u lokalnu privredu i poljoprivredu, kao i o projektima međuopštinske saradnje, posebno imajući u vidu da izabrani predstavnici Srba u opštinama Preševo i Bujanovac ne učestvuju u radu lokalnih vlasti, i to ne svojom voljom.

Ministarka Obradović je poručila da će rado posetiti sve tri opštine na jugu Srbije i lično se na terenu upoznati sa situacijom, i pozvala na direktne kontakte i razgovore sa predstavnicima Albanaca u ovim sredinama.

Ona je podržala inicijativu povezivanja jablaničkog i topličkog okruga kroz međuopštinsku saradnju Medveđe, Lebana i Bojnika, koja je najavljena za januar sledeće godine.

Sastanku sa ministarkom Obradović su prisustvovali Boban Pavlović i Miodrag Milković, odbornici opštine Bujanovac, i narodni poslanik Nenad Mitrović, Branko Trajković i Dragan Nedeljković, odbornici opštine Preševo, kao i predsednik opštine Medveđa, Nebojša Arsić.

Izvor: RTV i Koordinaciono telo