Arhiva vesti
                   

MINISTAR GORAN VESIĆ OBIŠAO BUJANOVAČKU OPŠTINU

16. Novembar 2023.

Ministar građevinarstva, saobraćaja i infrastrukture u tehničkom mandatu Goran Vesić je sa saradnicima posetio opštinu Bujanovac, gde je razgovarao sa građanima o mogućnostima za rešavanje njihovih gorećih problema po pitanju infrastrukture. Vesić je obišao i novoizgrađenu deonicu puta od Borovca do Novog Sela u bujanovačkoj opštini.

Bujanovac je rubna, nerazvijena i višenacionalna opština na jugu Srbije i veoma je važno da Republika Srbija ulaže ovde, istakao je Goran Vesić.

U razgovoru sa građanima, najčešće je pominjan problem sa divljom deponijom koja često gori i zagađuje okolinu.

Ovaj problem će uskoro sistemski biti rešen izgradnjom Regionalne deponije „Meteris“ u koju će biti odlagan otpad iz svih opština Pčinjskog okruga, kazao je Vesić.

Takođe, u okviru projekta „Čista Srbija“, potpisan je ugovor za izgradnju kanalizacione mreže.

– Krećemo sa izgradnjom 50 kilometara kanalizacije i fabrike za prečišćavanje otpadnih voda koja će imati ekvivalent od 30 hiljada percipijenata ina taj način ćemo definitivno rešiti problem kanalizacije u najvećem delu Bujanovca.

Obavestio sam ih i da ćemo zajedno sa Vladom Severne Makedonije raditi rekonstrukciju pruge od Niša do Skoplja, koja prolazi i kroz Bujanovac, tako da će imati brzi voz kojim će moći da putuju i na jug i na sever – kazao je Vesić.

Mnogo je problema u ovoj sredini, od puteva, preko javne rasvete, do dečjih igrališta i neki od njih će biti rešavani u koordinaciji sa lokalnom samoupravom u Bujanovcu, dodao je on.

– Vlada Srbije je ove godine uložila 173 miliona dinara u izgradnju 14 kilomatara puteva u bujanovačkoj opštini, a sada sam pričao o tome šta treba uraditi sledeće godine kada ćemo uložiti još sredstava i tako ćemo iz godine u godinu rešavati problem po problem – najavio je Vesić.

Sponu između građana i lokalne samouprave sa jedne i Vlade Srbije sa druge strane predstavlja Služba Koordinacionog tela Vlade Republike Srbije za opštine Preševo, Bujanovac i Medveđa koje, nakon letošnjih kadrovskih promena, ponovo funkcioniše u punom kapacitetu.

– Dok ja ovde razgovaram sa vama, moji pomoćnici imaju prijem građana u kancelariji u Bujanovcu, juče je bio prijem u Preševu, tako da sve njihove probleme pokušavamo da, u saradnji sa predsednicima opština i rešimo, a tamo gde treba podrška Vlade Srbije, svakako, izlazimo u susret – rekao je Nenad Mitrović, direktor Službe Koordinacionog tela.

Ministar u tehničkom mandatu Vesić je obišao i nedavno asfaltiranu deonicu puta od Borovca do Novog Sela u bujanovačkoj opštini, u dužini od 5,5 kilometara.

Inicijativa je potekla od meštana koji su se obratili predsedniku Srbije Aleksandru Vučiću tokom njegove posete ovog proleća, nakon čega je posao urađen u veoma brzom roku.

– Ovo pokazuje koliko je važno da brinemo o svakom delu naše zemlje, predsednik vodi računa da svako naše naselje i svi ljudi imaju dobru infrastrukturu, jer tada mogu da žive i rade tu. Tako razvijamo svaki kraj Srbije – poručio je Goran Vesić.

– Ja sam bio glavni inicijator i zahvalni smo predsedniku Vučiću i ministru Vesiću, ovo je spas za naše stanovništvo, jer smo zimi nekada danima odsečeni od sveta i nije mogla ni hitna pomoć da dođe – kaže Dragoslav Spasić.

Goran Vesić je svojim saradnicima dao nalog da sve zahteve građana evidentiraju i ubace u plan rada Ministarstva građevinarstva, saobraćaja i infrastrukture za narednu godinu.


Video prilog:

Izvor: rtv-vranje.rs
Piše: Ivana Žubrinić