Arhiva vesti
                   

MEDVEĐA UVELA VANREDNU SITUACIJU, ZATVOREN VRTIĆ

30. Novembar 2020.

Medveđa - Krizni štab opštine Medveđa je doneo  odluku da zbog pogoršanja epidemiološke situacije uvede vanrednu situaciju na celoj teritoriji ove opštine, koja je stupila na snagu u petak, 27. novembra“, rekao je komandant Kriznog štaba Nebojša Arsić i dodao da će Predškolska ustanova „Mladost“ u kojoj su se u ovom drugom talasu pojavili prvi oboleli od korone, biti zatvorena do daljeg.

„Uvođenje vanredne situacije će značiti rigoriznije pridržavanje mera i rigoroznije kontrole od strane nadležnih organa. Mi smo ispoštovali preporuke Higijenskog zavoda i pojačali dezinfekciju. Takođe, zabranjene su proslave, maske su obavezne, kao i poštovanje svih mera koje su donete na nivou države“, naglasio je Arsić.

Kako je kazao, od početka epidemije, odnosno od marta do danas, u ovoj opštini je  korona virusom zaraženo 134 ljudi. Uglavnom se radi o slučajevima sa lakšom kliničkom slikom, tako da za sada nema smrtnih slučajeva.

„Imamo dosta porodičnih zaražavanja, mislimo da su slave dovele do toga, a nagli porast je počeo  od 14. novembra“, istakao je komandant Štaba i predsednik opštine Nebojša Arsić.

U prvom talasu je Medveđa, pored Crne Trave, bila opština sa najmanje obolelih stanovnika, dok je u poslednjih nedelju dana registrovano  54 obolelih.  

Izvor: Jugmedia i Koordinaciono telo